Mr Smith Bistro is een concept bedacht door Casper Smits. In de keuken wordt hij ondersteund door de chef Chris Verdel.

Het idee voor dit concept komt voort uit passie voor kwalitatieve goede horeca zonder allemaal franjes. Door de verschillende reizen die ik gemaakt heb is Mr. Smith nu het concept van alle het mooie wat ik over de wereld gezien heb. Zo ben ik in Tokio, Bangkok, Hongkong, Parijs, Monaco, Kaapstad en New York geweest, om maar een greep te noemen uit de wereldsteden die ik bezocht heb op zoek naar de gaafste horeca over de wereld. Na al deze wereldsteden bezocht te hebben blijft het concept de (Franse) bistro het dichts bij mij Mr. Smith.

Bij Mr Smith Bistro komen mensen voor het fijne terras en het lekkere eten. Door de bistro kaart weten mensen waar ze aan toe zijn: een smaakvolle snack, een rijkelijk gevulde salade en een mals stukje vlees. Makkelijk, overzichtelijk, ‘gewoon’ lekker, meerdere om-rij-gerechten, verzorgd interieur, laagdrempelig, vaste gezichten, open en een gezellige sfeer. Belangrijk is een goede prijs-kwaliteitverhouding waardoor mensen waar voor hun geld krijgen en dus graag terugkomen.

Bij Mr Smith Bistro doen mensen graag een drankje en worden door de kaart ‘getriggerd’ om te blijven eten. Een ‘lekker drankje’ is dus cruciaal. Wederom komen hier de volgend speerpunten terug: makkelijk & ‘gewoon’ lekker. Een goede huiswijn (betaalbaar), een frisse Verdejo en goed glas Viognier. Qua rood: een gangbare Merlot en een mooie pinot noir. En wat betreft het bier segment: vier bieren op de tap, afhankelijk van het seizoen, en smaakvolle bieren op fles.

Anno 2024 is het ook belangrijk dat het eten gezond is, dat er een vegetarische optie is en dat er seizoensgebonden producten worden gebruikt. Dit zal terug te zien zijn op de kaart. We willen te boek staan als een bistro met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Graag tot snel,

Chris & Casper